De zomerse temperaturen hebben ons land bereikt! Maar warm weer betekent vaak ook dat je eigenlijk geen puf hebt om te koken en ook geen zin hebt in een warme maaltijd. Iedere dag een salade gaat alleen ook al snel vervelen.

Wat maak je dan wel? Iets dat gemakkelijk en snel klaar te maken is, lekker, voedzaam én koolhydraatarm. Wij geven je een aantal tips en lekkere ideeën wat je kunt eten bij warm weer.

Zomers weekmenu

Een lekker weekmenu met 7 zomerse, koolhydraatarme recepten zodat je niet meer hoeft na te denken wat je komende week gaat eten.

Maandag: Courgetti met zalm en avocadopesto
Fase 1
Zelfgemaakte pesto van avocado en basilicum, klinkt dat niet heerlijk? Met courgetti en zalm heb je een binnen een half uurtje deze zomerse maaltijd op tafel. Het recept bekijk je hier.

Dinsdag: Kip tandoori salade
Fase 1
Eén van dé favoriete PS. food & lifestyle recepten is onze kip tandoori salade. We zouden zeggen: proef en je weet waarom.
Benieuwd naar het recept? Klik hier.

Woensdag: Vispakketje met groene asperges
Fase 1
Een pakketje van kabeljauw met verse groenten, je schuift het even de oven in én je kunt weer lekker terug de tuin in.
Het recept vind je hier.

Donderdag: Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter
Fase 2a
Soepjes zijn ideaal: je kunt in één keer een grote pan maken (en invriezen) en je krijgt meteen je portie groenten binnen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je in de zomer minder trek hebt in een soepje, probeer dan eens een lekkere, koude gazpacho. Niet voor niks dat ze dit in Spanje zoveel eten.
Het recept vind je hier.

Vrijdag: Wrap kip kerrie
Fase 1
In 15 minuten tijd op tafel! Een lekkere kip-kerrie salade van gerookte kipfilet. Beleg er een wrap mee en je hebt een heerlijk lunch of diner. Komt geen pan aan te pas!
Het recept bekijk je hier.

Zaterdag: Aspergesalade met rauwe ham, gekookt ei en yoghurtsaus
Fase 1
Wij zijn fan van de combinatie groene asperges en rauwe ham. Of je er nu een wrap mee belegd (en hem als flammkuchen uit de oven eet), je pasta er lekkerder mee maakt óf er een salade van maakt. Altijd lekker!
Het recept bekijk je hier.

Zondag: Kebabspiesjes met huzarensalade
Fase 1
Huzarensalade is zo’n typisch gerecht dat je in de zomer vaak voorbij ziet komen, maar helaas niet koolhydraatarm. Wél als je de aardappelen vervangt door bloemkool. Lekker met kebabspiesjes van de barbecue!
Benieuwd naar het recept? Klik hier.