Ingrediënten voor 10 broodjes:
- 3 eieren, gesplitst
- 75 g hüttenkäse
- 0,25 tl bakpoeder
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 el zaden of pitten
- Zout
- PowerSlim aardbeienjam (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het eiwit in een vetvrije schaal en de eidooiers in een andere schaal. Klopt het eiwit stijf met een mespuntje zout.
- Mix het eigeel met de hüttenkäse, Italiaanse kruiden en bakpoeder tot een luchtig geheel.
- Spatel de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit.
- Schep vervolgens 10 hoopjes op het bakpapier van de bakplaat.
- Bestrooi de wolkenbroodjes met zaden/pitten en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de wolkenbroodjes afkoelen en besmeer eventueel met de PowerSlim aardbeienjam.
- Het recept is gebaseerd op 10 broodjes.