Ingrediënten:
- 150-200 g witvis (zeebaars-, kabeljauwfilet)
- 200 g venkel, grof gesneden
- 5 ui, gesnipperd
- 5 el roomboter
- 1 tl vers citroensap
- 1 el verse peterselie, fijn gehakt
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- Laat 1 eetlepel roomboter smelten in een braadpan. Voeg de ui en de venkel toe en roer circa 1 minuut even goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
- Voeg een klein scheutje water toe en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, circa 20 minuten smoren.
- Bestrooi na 10 minuten de vis met wat zout en peper en leg deze op de venkel in de braadpan.
- Doe de halve eetlepel roomboter op de vis en besprenkel met het citroensap.
- Laat de vis de laatste 10 minuten met de ui en venkel mee smoren. Bestrooi voor serveren met verse peterselie.