De lente is van start gegaan en we hebben eigenlijk heel veel zin in de zomer, maar we hebben geen idee wat ons te wachten staat. We zitten thuis en wachten nog steeds maar af. Kunnen we straks weer gezellig met familie barbecueën in de tuin, met vrienden drankjes doen op het terras of een dagje naar het strand of het zwembad?

Ondanks alle onzekerheid is het ook een goed moment om na te denken. Wat is nou echt belangrijk? Waar word je blij van? En wat zou je graag willen bereiken? We beseffen ons op dit moment maar al te goed dat een gezonde levensstijl ontzettend belangrijk is. En misschien is dit moment voor jou wel de uitgelezen kans om daarmee aan de slag te gaan! Wij geven je een aantal goede redenen en tips om meteen van start te gaan!

Je gezondheid is o zo belangrijk
Jij wil je toch ook lekker in je vel voelen, gedag zeggen tegen overtollige kilo’s, gezond eten en meer bewegen? Je voelt je er zoveel beter door!

Je hebt meer tijd
Waarschijnlijk heb je meer tijd, doordat je in de weekenden geen afspraken hebt en doordeweeks misschien geen reistijd naar je werk hebt. Meer tijd betekent ook dat je meer tijd te besteden hebt aan andere dingen. Bijvoorbeeld om te koken, duik eens de keuken in en maak lekkere, gezonde recepten. Maar je hebt ook meer tijd om je te verdiepen in een gezonde levensstijl. Lees meer over gezonde voeding of ga op zoek naar koolhydraatarme recepten.

Het is langer licht
Lange zomeravonden maken ons actiever. We kruipen minder snel op de bank voor de tv maar hebben meer zin om naar buiten te gaan. Ga bijvoorbeeld lekker de natuur in en maak een avondwandeling. Geniet van de groene natuur en alle bloesem aan de bomen! Of wat dacht je van een thuis workout voor de fanatiekelingen onder ons.

We hebben meer zin in lichte maaltijden
De tijd van stamppotten is achter de rug en we hebben meer zin in lichtere maaltijden. Een uitstekend moment dus om gezonder te gaan eten. Bijvoorbeeld een heerlijke salade, crackers met cottage cheese en radijsjes of ’s avonds een visje met gegrilde groenten. Al onze lekkere, koolhydraatarme recepten bekijk je hier.

Barbecueën kan prima PowerSlim proof
Barbecueën kan prima koolhydraatarm. Ga voor een lekker gegrild stukje vlees of vis, met een rijk gevulde salade en wat gegrilde groentes.

Je hoeft geen nee te zeggen
Doordat we allemaal thuis zijn, zijn er ook geen gezellige feestjes, etentjes of collega’s die trakteren op een stuk taart. Kortom, er zijn veel minder verleidingen waar je voor kunt zwichten. De verleidingen in je eigen huis, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Als er geen reep chocolade in de kast ligt, kun je hem ook niet opeten. Eigenlijk is een gezond eetpatroon nu dus gewoonweg heel makkelijk!

Maaltijdsalades
We hebben meer zin in maaltijdsalades, ze zijn gezond en er is volop variatie mogelijk! Van lunch tot diner, van vis, vlees tot vegetarisch. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere Sojarijstsalade met gerookte zalm en radijsjes of een heerlijke mediterrane kipsalade.

Je drinkt meer water
Met warmer weer wordt het ook makkelijker om meer water te drinken. En meer water drinken is goed voor je! Zo helpt water drinken je nieren met de afvoer van afvalstoffen en zorgt het ervoor dat je sneller verzadigd bent.