Ga jij vanavond gezellig Valentijn vieren? Hierbij hoort natuurlijk ook wat lekkers. Probeer eens dit gezonde-, suikervrije- en koolhydraatarme chocolade taartje.

Porties:

Bereidingstijd:25 minuten

Benodigdheden taartje:

  • 55 gram amandelmeel
  • 15 gram kokosmeel
  • 10 gram cacaopoeder ongezoet 
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • Stevia
  • snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  1. Smelt de roomboter op laag vuur
  2. Meng alle droge bestanddelen goed door elkaar: amandel- en kokosmeel, cacaopoeder, bakpoeder en snufje zout.
    Doe vervolgens de ei(eren), gesmolten roomboter en vloeibare zoetstof. Meng alles vlot maar grondig door elkaar, proef en voeg zo nodig wat zoetstof toe. Baksel met zoetstof verliezen een beetje zoetkracht, dus maak het iets zoeter dan je zou willen. Verdeel het beslag over 4 oven-, magnetronbestendige koppen, glaasjes of bakjes
  3. MAGNETRON
    Zet de chocoladetaartjes voor 1 tot 2 minuten in de magnetron op 600W. Het mag best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen. Zeker niet te lang want dan wordt het heel droog
  4. OVEN en AIRFRYER
    Verwarm de hetelucht oven/airfryer voor op 175 graden. Gaar het taartje in 10-15 minuten. Het mag best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen. AIRFRYER zo’n 6 minuten.

Benodigdheden garnering:

  • 4 aardbeien
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • Steviapoeder
  • 1 theelepel gemalen kokos

Bereidingswijze garnering

  1. Maak van het chocoladetaartje een hartjesvorm door een hartjes vormpje te gebruiken
  2. Snijd de aardbeien in plakjes
  3. Klop Griekse yoghurt, mascarpone en stevia goed door elkaar tot een egaal glad mengsel
  4. Besmeer de chocolade hartjes ruim met het mascarponemengsel en leg er een aardbei op
  5. De rest van het mengsel schep je op een apart schaaltje
  6. Leg alles op een mooie schaaltje en bestrooi met kokosrasp.

Geniet ervan vanavond!

© Copyright - Diëtistenpraktijk Stede Broec || Design by Project Direct