Recept kip kerrie met zoete puntpaprika en sperziebonen 

Dit recept is echt heerlijk en zeker het proberen waard! Het past zowel binnen een algemeen gezond (wel koolhydraten en wat minder vetten)- als een koolhydraatbeperkt voedingspatroon.

Bereidingstijd: 25 minuten
Portie: voor 1 persoon

Ingrediënten:
100- 200 g bloemkoolrijst of 2-3 opscheplepels zilvervliesrijst
100 g kipfilet
1 zoete puntpaprika
100 g sperziebonen
100 ml kokosmelk
¼ ui
½ teentje knoflook
½ bosui
½ el kokosolie
1 el kerriepoeder
Peper
Zout

Bereidingswijze:
1. Kook de zilvervliesrijst of bak/ stoom de bloemkoolrijst.
2. Stoom of kook de sperziebonen in circa 12 minuten beetgaar.
3. Snijd ondertussen de puntpaprika en kipfilet in stukjes en de bosui in ringen.
4. Snipper de ui en pers de knoflook. 5. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de knoflook en de ui circa 2 minuten.
6. Voeg de kipfilet toe en bak goudbruin.
7. Breng op smaak met peper en zout. Doe daarna de puntpaprika erbij en bak nog 3-4 minuten mee.
8. Voeg de kokosmelk en de kerrie toe en roer goed door.
9. Laat nog 2 minuten op laag vuur sudderen. Serveer met de zilvervliesrijst of bloemkoolrijst en de sperziebonen en garneer met de bosui.

Tip: Houd je van iets zoeter? Voeg dan de tegelijk met de kokosmelk een half handje rozijnen toe en laat ze een beetje zacht worden.

Geniet ervan!