Ingrediënten voor 4 personen
Kebabspiesjes en yoghurtsaus:
- 400 g rundertartaar
- 2 tenen knoflook, geperst
- ½ tl kaneel
- 1 tl komijn
- 10 g peterselie, fijngehakt
- 100 g Griekse yoghurt 0% vet
- 1 el verse kruiden (koriander, peterselie en munt), fijngehakt
- Peper en zout
- Extra: 4 of 8 (stevige) satéprikkers
Huzarensalade:
- 300 g bloemkool in kleine roosjes
- 1 groene paprika in kleine stukjes
- 2 eieren (hardgekookt) in stukjes
- 10 fijne augurken in kleine stukjes
- 2 el olijven in kleine stukjes
- 2 el zilveruitjes
- 1 el kappertjes
- 1 el (gedroogde) bieslook, fijngehakt
- 3 el Griekse yoghurt 0% vet
- 1 el appelazijn
- 1 tl fijne mosterd
- 1 blokje groentebouillon
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Huzarensalade:
- Kook de bloemkoolroosjes circa 10 minuten in ruim water met de bouillon. Maak ondertussen een dressing van yoghurt, appelazijn, mosterd en de kruiden.
- Giet de bloemkool af en laat droogstomen in de pan. Laat de bloemkool afkoelen en wring het vocht eruit met een theedoek.
- Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom.
- Meng de bloemkool, paprikastukjes, eieren, augurken, olijven, zilveruitjes, kappertjes samen met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Zet in de koelkast zodat deze lekker koud kan worden.
Kebabspiesjes:
- Meng de tartaar met de kruiden en breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel in vier of acht gelijke delen, voor vier grote spiezen of acht kleinere spiesjes.
- Knijp het tartaarmengsel rondom de satéprikkers, zodat er een langwerpig gehaktspiesje ontstaat.
- Grill de spiesjes in een grillpan of op de barbecue in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
Frisse yoghurtsaus:
- Meng de yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabspiesjes met de huzarensalade en de yoghurtsaus.