Ingrediënten voor 1 kaas-uienbrood
- 70 gr amandelmeel
- 50 gr roomkaas
- 75 gr geraspte kaas
- 25 gr gesmolten boter
- 3 eieren
- 2 kleine uien
- 1/2 paprika
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- knoflookpoeder naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
- Snijd de uien en paprika op een snijplank in kleine stukjes.
- Meng vervolgens in een grote kom de eieren, gesmolten boter, roomkaas, zout en knoflookpoeder.
- Voeg al dan roerend het amandelmeel, bakpoeder, kaas en de gesneden ui toe. Zorg ervoor dat je een halve ui, paprika en geraspte kaas bewaart voor de bovenkant van het brood.
- Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of een vierkante bakvorm. Bestrooi het beslag met een handje uien, paprikastukjes en geraspte kaas.
- Bak het kaas-uienbrood 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd het brood na het bakken in 10 plakjes of stukjes.