Recept: gebakken zalm, met knapperige broccoli, asperges en zilvervliesrijst
25 min. bereiden
Voor 1 persoon
520 calorieën, passend in een gezonde- en energiebeperkte voeding
Ingrediënten
- 150-200 g zalmfilet
- 40 g zilvervliesrijst (ongekookt)
- 100 g broccoli
- 100 g groene asperges
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
- 1 el vers citroensap
- 1 teentje knoflook
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze eventueel.
- Snijd de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten aan.
- Voeg de zalm toe en bak circa 2-3 minuten aan beide zijden. Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.
- Gooi de bakolie en de knoflook niet weg. Stoom ondertussen de groenten in circa 5 minuten beetgaar.
- Vang de bakolie en de knoflook op in een kommetje en voeg het azijn en citroensap toe.
- Verdeel de rijst, groente en de zalm in een kom en besprenkel met de knoflookdressing.