Lunch recept Biefstuk met wok groenten 

Ik heb echt een super lekker recept voor je! Dit recept past  perfect binnen een energie beperkte (calorieën minderen)-, koolhydraat beperkte- en koolhydraat arme leefstijl!

Totale bereidingstijd: 25 minuten

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram biefstuk
  • 1 middelgrote paprika, kleuren naar keuze, (ontpit en in fijne reepjes)
  • 500 gram champignons
  • 50 g rode ui, (in fijne ringen)
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram broccoli
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout/ less salt (kies een variant met <7g/ 100 g koolhydraten en <10 g zout/ 100 g)
  • 1 mespuntje(s) Peper, zwart, (versgemalen)
  • 1 tl koriander (mag ook naar smaak)

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok of bakpan
  • Doe het vlees erbij en bak tot het naar smaak gaar is (ongeveer 3-4 minuten voor medium)
  • Haal het vlees van het vuur, dek af met folie en laat het zo even rusten terwijl je de groenten klaarmaakt
  • Doe de rode ui, champignons, paprika, peultjes en broccoli  (alles in kleine stukjes/ reepjes) in de wok of bakpan en roerbak gedurende 5  minuten
  • Breng de groenten op smaak met sojasaus en peper (geen zout toevoegen)
  • Voeg de koriander toe en verdeel het geheel vervolgens over vier borden
  • Snijd het vlees in plakken en leg bovenop de groente

Eet smakelijk!

Voedingswaarde 

290 calorieën

30 gram eiwit

5,5 gram koolhydraten

7,7 gram vet

6 gram voedingsvezels

Heb jij een vraag aan Diëtistenpraktijk Stede Broec? Stel de vraag in het onderstaande contactformulier.