Ingrediënten:
- 350 ml bouillon
- 1 el crème fraîche light
- 175 g pastinaak, geschild en in stukjes
- ½ appel in stukjes
- 1 cm verse gember, geraspt
- ½ teentje knoflook, fijngehakt
- ½ ui, gesnipperd
- ½ el roomboter
- ½ tl gemalen komijn
- Snufje gemalen koriander
- Snufje kurkuma
- Verse krulpeterselie
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui circa 3-4 minuten.
- Voeg de gember, knoflook, komijn, koriander en kurkuma toe en fruit nog 1 minuut mee.
- Voeg als laatst de pastinaak en de appel toe en schep een paar keer om.
- Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 45 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.
- Laat even afkoelen en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte. Roer de crème fraîche erdoor en garneer met de krulpeterselie.
Tip:
Ben jij bezig met fase 1 van PowerSlim? Laat de appel dan weg uit dit recept.