Recept Pad thai
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g courgetti
- 2 el olijfolie
- 1 ½ sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1/2 el tamarinde pasta
- ½ tl vissaus
- Rode peper (poeder) naar smaak
- 60 gr taugé
- 2 el amandelen
Bereidingswijze
- Doe de sojasaus, limoensap, vissaus, tamarinde en rode peper (poeder) in een kommetje en meng door elkaar.
- Verwarm een grote wokpan met een el olijfolie. Bak de courgetti in ca. 2-3 minuten gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
- Doe de courgetti in een vergiet en laat uitlekken.
- Verwarm de wokpan opnieuw met olijfolie. Voeg de gesneden sjalotten en geperste knoflook toe en fruit deze goudbruin.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg deze toe aan de wokpan. Roer het ei los. Voeg het mengsel van de saus, taugé en courgetti toe en verwarm mee. Garneer met stukjes amandel.