Ben jij het zat om iedere dag hetzelfde te eten? En begint je huidige voedingspatroon te vervelen? Dan wordt het tijd dat je jezelf weer eens verdiept in de vele gezonde producten die je aan je dagelijkse voeding kan toevoegen. Gevarieerd eten zorgt ervoor dat je smaken intenser gaat beleven, je lichaam optimaal gevoed wordt en je kennis maakt met nieuwe gezonde producten. Op deze manier behoudt je een gezond lichaam op een leuke manier. Wil jij op een makkelijke manier blijven variëren met je voeding? Lees dan de onderstaande tips!

Start met kleine aanpassingen
Om het voor jezelf leuk en makkelijk te houden is het van belang dat je start met het maken van kleine aanpassingen in je voeding. Begin bijvoorbeeld bij het ontbijt! Stel daarbij een doel op voor jezelf. Dit kan zijn “Op donderdag ochtend verras ik mijzelf met een nieuw ontbijtrecept”. Op deze manier eet je al een keer in de week in de ochtend iets heel anders. Daarnaast verzamel je iedere week nieuwe ontbijtrecepten die je steeds vaker in de week kan gaan toepassen. Dit kun je uiteindelijk bij alle maaltijdmomenten gaan doen.

Behoud de basis van je maaltijden
Als je het leuk vindt kan je iedere dag voor een heel andere maaltijd kiezen. Heb je wat minder tijd en wil je graag het gemak behouden? Behoud dan de basis van je maaltijden en varieer met ingrediënten zoals groente, vis, vlees, kruiden etc.
Eet je iedere ochtend yoghurt met fruit? Kies dan eens voor andere (diepvries) fruitsoorten of voeg er een eetlepel noten, zaden of pitten aan toe.

Ook met de avondmaaltijd kan je kleine aanpassingen met ingrediënten maken door een ander soort groente te gebruiken of vervang vlees eens een keer door vis. Geen inspiratie? Neem dan eens de tijd om in de supermarkt of markt rond te kijken wat het aanbod is. Ook als je je uitgave beperkt wil houden is variatie mogelijk. Let op de aanbiedingen zodat je ook eens duurder fruit en groente voor een lagere prijs kunt kopen.

Gooi geen restjes weg!
Een deel van je maaltijd over? Gooi dit dan niet weg! Heb je bijvoorbeeld groente met vlees, vis of kip gemaakt dan is dit heerlijk om de volgende dag tijdens de lunch aan een wrap toe te voegen. Ook overige groente kan je de volgende dag hergebruiken in een soep, wokmaaltijd of omelet. Je bespaart geld en wordt ook nog eens creatief.