Creëer tijdens het heerlijk avondje een lekker en gezonder genietmoment! Bak jij vandaag of morgen deze koolhydraatarme en suikervrije pepernoten?

Porties: 40 pepernoten

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten
  • 125 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el speculaas- of koekkruiden
  • 1 el zoetstof
  • 1 el amandelmelk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bedek de bakplaat met bakpapier
  • Smelt de roomboter op een laag vuurtje tot de boter vloeibaar is geworden
  • Meng ondertussen de andere ingrediënten in een kom
  • Wanneer de boter vloeibaar is, giet dan de boter bij de andere ingrediënten in de kom en kneed alles goed door elkaar tot het een smeuïg en kneedbaar beslag is
  • Maak kleine bolletjes van het beslag en leg deze op de bakplaat. Druk ze wat aan met je vinger om ze wat meer de vorm te geven van pepernoten
  • Bak de kruidnoten +/- 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden
  • Laat de koolhydraatarme- en suikervrije pepernoten 10 minuten afkoelen. Daarna is het tijd om te genieten!