Ga jij oud en nieuw dit jaar gezonder aanpakken? Maak dan deze koolhydraatarme- en suikervrije oliebollen.

Aantal porties: 6

Bereidingstijd: 20 min

Geschikt tijdens een: koolhydraatarm-, koolhydraatbeperkt-, en PowerSlim dieet vanaf fase 1. Totaal 3,2 gram koolhydraten per portie.

Benodigdheden

  • 60 gram sojameel
  • 10 gram kokosmeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 10 gram stevia kristalsuiker of canderel sugarly
  • 2 eieren
  • 70 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
  • 0,5 tl vanille- extract
  • Zonnebloemolie (wordt gebruikt om de oliebollen in te bakken)
  • Poederzoetstof naar smaak (garnering)
  • 1 snufje kaneel (garnering)
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels of ijsbolletjestang
  • 1 grote pan of frituurpan
  • Schuimspaan
  • Bord
  • Keukenpapier

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot 180 graden
  2. Meng alle ingrediënten behalve de olie, kaneel en poederzoetstof in een kom tot een egaal beslag. Het beslag mag niet te stevig zijn, indien dit wel het geval is voeg dan wat extra amandelmelk toe
  3. Doop de eetlepels of de ijsbolletjestang even in de hete olie. Hiermee voorkom je dat het beslag aan de eetlepels/ tang blijft kleven
  4. Maak kleine mooie bolletjes en laat het de bolletjes van beslag rustig in de pan glijden. Houd de bolletjes klein om zeker te weten dat het beslag van binnen goed gaar wordt
  5. Bak niet meer dan 4 oliebollen tegelijk om te voorkomen dat de pan overloopt
  6. Draai de oliebollen om met een schuimspaan als de onderkant van de oliebollen goudbruin zijn
  7. Wanneer ze aan alle kanten goudbruin zijn, haal je de oliebollen uit de pan en laat je ze even uitlekken op een bord met 2 velletjes keukenpapier
  8. Serveer de oliebollen met een flinke snuf kaneel of poederzoetstof