Ingrediënten:
-200 g amandelmeel
-1 handje gemengde, ongebrande noten, fijngehakt
-1 el Griekse yoghurt 10% vet
-1 (klein) ei, losgeklopt
-90 g roomboter, gesmolten
-1 tl citroenrasp
-Koolhydraatarme suikervervanger naar smaak (Sukrin of Greensweet stevia suiker)
-1 tl koek- en speculaaskruiden
-Snufje zout

Bereidingswijze
1. Meng de gesmolten roomboter met de Griekse yoghurt, amandelmeel, citroenrasp, koek- en speculaaskruiden, zoetstof en het zout goed door elkaar.
2. Kneed tot een soepel deeg. Maak twee rollen van het deeg en wikkel ze in huishoudfolie. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 175 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Snijd iedere rol in 8 plakjes en kneed er een koekje van. Bestrijk de koekjes met het ei. Garneer met de fijngehakte nootjes.
5. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel kleuren. Laat goed afkoelen zodat ze iets steviger worden.

Tip:
Als garnering kun je ook kokosrasp, pistachenootjes of amandelschaafsel gebruiken. Wil je een kerstkransje maken? Steek er dan voor het bakken kleine gaatjes uit.