Benodigdheden

  • Cakevorm of broodvorm a 21 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool(rijst)
  • 6 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 30 g gebroken lijnzaad
  • 1 kleine eetlepel bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 50 g olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • 30 g sesamzaad
  • Parmezaanse kaas als garnering

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Klop de eieren zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa
  3. Kook de bloemkool circa 30 minuten zacht en maal fijn
  4. Doe ondertussen de bloemkool, amandelmeel, gebroken lijnzaad, bakpoeder, zeezout en de olijfolie in een mengkom. Roer alles door elkaar en spatel vervolgens voorzichtig de eiermassa door de ingrediënten
  5. Hak de knoflook en de tijm fijn en voeg deze toe
  6. Doe het beslag in de bakvorm en strooi hier het sesamzaad en de Parmezaanse kaas overheen
  7. Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 50 minuten. Laat het brood afkoelen buiten de oven.
  8. Snijd het brood in plakken en geniet!

Tips:

  1. Combineer met wat pesto of tapenade
  2. Verdeel het brood in porties en vries een deel in

© Copyright - Diëtistenpraktijk Stede Broec || Design by Project Direct