Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Klop de eieren zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa
- Kook de bloemkool circa 30 minuten zacht en maal fijn
- Doe ondertussen de bloemkool, amandelmeel, gebroken lijnzaad, bakpoeder, zeezout en de olijfolie in een mengkom. Roer alles door elkaar en spatel vervolgens voorzichtig de eiermassa door de ingrediënten
- Hak de knoflook en de tijm fijn en voeg deze toe
- Doe het beslag in de bakvorm en strooi hier het sesamzaad en de Parmezaanse kaas overheen
- Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 50 minuten. Laat het brood afkoelen buiten de oven.
- Snijd het brood in plakken en geniet!
Tips:
- Combineer met wat pesto of tapenade
- Verdeel het brood in porties en vries een deel in