Recept koolhydraat arme- en koolhydraat beperkte quiche

Voorbereidingstijd:  
Bereidingstijd:  
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 400 gram verse spinazie
  • 10 gram peterselie
  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 125 gram light mozzarella
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper  (naar smaak)
  • 200 ml crème fraîche light
  • 30 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de ui in ringen, de champignons in plakken en bak op matig vuur voor 3 minuten in een scheutje olie
  3. Snijd ondertussen de spinazie grof
  4. Voeg de spinazie toe aan de champignons en ui en laat slinken
  5. Draai het vuur uit, hak de peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout
  6. Doe het mengsel in een taartvorm en verdeel over de bodem (flexibele van silicone)
  7. Kluts in een kom de eieren fijn met de crème fraîche en schenk over de spinazie
  8. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de quiche
  9. Plaats in de oven voor 30 minuten
  10. bak de pijnboompitjes lichtbruin in een pan zonder olie
  11. Haal de quiche uit de oven en strooi de pijnboompitjes over het geheel
  12. Smullen maar!