Hoe energiek start jij je dag? Door aan het begin van de dag stil te staan bij hoe je je voelt en wat je doelen zijn kun je je krachtiger en positiever gaan voelen. Heb jij elke ochtend moeite met opstaan en geen zin om met mensen te praten? Grote kans dat dit de rest van je dag op een negatieve manier beïnvloed. Wil jij met een energiek en positief gevoel de dag starten? Lees dan de onderstaande tips.

1. Start met positief denken
Je gedachten hebben een grote invloed op hoe je dag verloopt en kunnen positief of negatief zijn. Wees er bewust van dat jij de controle hebt over je eigen gedachten en kies ervoor om de dag te starten met dankbaarheid. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals de zon die door je ramen schijnt, al het moois wat deze dag gaat brengen of het eten van een heerlijk gezond ontbijtje. Het is bewezen dat dankbaarheid leidt tot meer positiviteit en geluk. Waar ben jij dankbaar voor?

2. Creëer overzicht
Overzicht geeft rust. Schrijf een avond van tevoren op wat de belangrijkste taken zijn voor de volgende dag die je wilt voltooien. Door dit een avond van tevoren op te schrijven lig je rustiger in je bed, je creëert namelijk ruimte in je hoofd.

3. Leer mediteren
Steeds meer mensen ervaren de positieve voordelen van mediteren. Mediteren maakt je bewust van je innerlijke gevoel en gedachten waardoor je de rust in jezelf terug kan vinden, je maakt je hoofd leeg en het werkt ook nog eens stress verlagend. Een geleide meditatie van 5 minuten kan al voldoende zijn om krachtig je dag te starten.

4. Beweeg
Heb jij genoeg motivatie? Dan is het zeker aan te raden om je dag te starten met beweging. Een rondje wandelen, een kleine thuis workout of yoga dragen allemaal bij aan het stimuleren van het geluk hormoon in je lichaam. Beweging nog leuker maken? Zet je favoriete muziek aan en dans! Je gaat ervaren dat je gedurende de dag een positiever gevoel hebt en jezelf super fit voelt. Start eens met één dag in de week ’s ochtends bewegen en ervaar wat het met je doet.

5. Start met een gezond ontbijt
Krijg jij energie van jouw ontbijt of ervaar je daarna juist een suf gevoel? Voeding die je lichaam energie geeft zijn rijk aan natuurlijke voedingstoffen. Start daarom met een gezond ontbijt die bij jou past en waar je blij van wordt. Neem de tijd om bewust te eten en te voelen of het je lichaam energie geeft. Denk aan ontbijtjes zoals yoghurt met fruit, noten pitten of zaden, banaanpannenkoekjes, havermout, overnight oats, smoothie bowl, groene smoothie etc. Inspiratie nodig voor gezonde recepten? Klik hier.