Havermout ontbijtje

Ben jij wel toe aan wat variatie bij het ontbijt? Probeer eens deze havermout pannenkoekjes.

Ingrediënten voor 3 tot 4 kleine pannenkoekjes

  • 75 gr havermout (of kant en klaar havermeel)
  • 25 gr amandelmeel
  • 100 gr magere milde kwark (Campina)
  • 2 eieren
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder

Benodigdheden; koffiemolentje of blender/keukenmachine, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout in de blender, of keukenmachine en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.
  2. Het havermeel mag samen met het amandelmeel, de kaneel en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.
  3. Voeg de kwark toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en voeg een eetlepel honing toe. Roer nu tot een glad beslag.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een lepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine pannenkoekjes van, of 1 grote, dat kan ook. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen.
  5. Bak de havermout ontbijt pannenkoekjes (‘s) in 20 minuten goudbruin en gaar. En daarna kun je los met het beleg! Ik koos voor wat kwark met nectarine en zoete bramen, appeltjes en kaneel, en natuurlijk banaan en Koolhydraat arme PowerSlim chocoladepasta!