Haal jij de 10.000 stappen per dag?

Heb jij een stappenteller om je arm? Dan zul je vast weten dat het doel is om dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ook al heb je niet zo’n technisch snufje om je arm, dan was je er waarschijnlijk ook al wel van op de hoogte. Maar 10.000 stappen per dag, hoe doe je dat? Dat zijn er best veel! Toch?

Op een gemiddelde werkdag zetten we slechts 4.000 tot 5.000 stappen.

We zitten allemaal veel te veel, terwijl beweging juist zo belangrijk voor ons is. Gemiddeld zetten we zo’n 4.000 tot 5.000 stappen op een dag. Om aan die 10.000 stappen te komen, is het dus van belang dat je jezelf een actievere levensstijl eigen maakt. Je hoeft niet meteen naar de sportschool, want ook wandelen is heel goed voor je.

Wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, het versterkt ook je spieren en botten, je verbrandt er veel calorieën mee en vet. Ook wordt je er minder gestrest en depressief van, heeft het een positief effect op je darmen en slaap je er beter door. Ga dus vaker te voet en wandel meer. Wist je dat wandelen zelfs efficiënter is voor de vetverbranding dan hardlopen?

Vetverbranding is aerobe vetverbranding. Hier is zuurstof voor nodig en dit heb je voldoende tot je beschikking als je wandelt. Bij hardlopen schakelt je lichaam over op anaerobe verbranding. Er wordt dan melkzuur verbrandt. Je verbrand uiteindelijk wel meer calorieën met hardlopen maar wandelen is efficiënter voor de vetverbranding.

Vet verbranden en er happy van worden. Wij zijn om! Maar hoe kom je nu aan die 10.000 stappen?

Meer meters maken doe je zo:

 • Zorg ervoor dat je ook tijdens je werkdag meer beweegt, bijvoorbeeld door een kwartiertje te gaan wandelen met je collega’s in de pauze (1500 stappen).
 • Loop naar je collega’s toe in plaats van even te bellen of een mailtje te sturen.
 • Heel lief dat je collega koffie voor je wil halen, maar je kunt beter zelf even opstaan en een paar stappen zetten.
 • Iemand aan de telefoon? Loop rond terwijl je belt. Dat zijn toch al snel een paar 100 stappen extra!
 • Plan een wekelijkse wandelavond in met een vriend(in) en ga een uurtje wandelen (6000 stappen).
 • Shoppen? Dat vinden wij een prima excuus voor een heleboel extra stappen!
 • 20 minuten wandelen met de hond levert al snel 2000 stappen op en ruim 100 kcal.
 • Ga lopend naar de supermarkt. Die volle boodschappentas op de terugweg zorgt meteen voor een extra workout.
 • Bijkletsen met je broer of vriendin? Je kunt ze bellen vanaf de bank, maar in dat half uurtje kun je natuurlijk ook even een wandeling maken.

  Alle kleine beetjes helpen!Met deze tips zorg je ervoor dat je gedurende de dag meer beweging krijgt, zodat ook jij aan het eind van de dag de 10.000 stappen aantikt.