Probeer eens deze overheerlijke gevulde aubergine. Dit is een ideaal moment om jouw slow cooker (eventueel Crock-pot van de actie) uit te proberen.
Ingrediënten voor 2 porties
- 2 kleine aubergines, in de lengte door midden gesneden
- 80 g geraspte kaas 30+
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 ontvelde tomaten, pitjes verwijderd en in stukjes
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 tl kaneel
- 4 el verse peterselie, fijngehakt
- zout
- versgemalen peper
extra: aluminiumfolie
Bereidingswijze
- schraap het vruchtvlees uit de aubergine en laat een dunne rand zitten
- Snijd het vruchtvlees fijn
- verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 5 minuten
- Voeg de tomaat, bleekselderij, kaneel en peterselie toe
- Roer het gesneden vruchtvlees van de aubergine erdoorheen en verdeel het mengsel over de uitgeholde aubergine helften
- Bestrooi met zout en vers gemalen peper
- Verfrommel het aluminiumfolie en vul de slow cooker hier tot ongeveer de helft mee
- Giet een laagje heet water in de slow cooker en leg de aubergines op het aluminiumfolie
- Zet de slow cooker op de lage stand en laat 4 uur garen
- Wanneer de aubergines klaar zijn, bestrooi met geraspte kaas