Probeer eens deze overheerlijke gevulde aubergine. Dit is een ideaal moment om jouw slow cooker (eventueel Crock-pot van de actie) uit te proberen.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 kleine aubergines, in de lengte door midden gesneden
  • 80 g geraspte kaas 30+
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 ontvelde tomaten, pitjes verwijderd en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 tl kaneel
  • 4 el verse peterselie, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper

extra: aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. schraap het vruchtvlees uit de aubergine en laat een dunne rand zitten
  2. Snijd het vruchtvlees fijn
  3. verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 5 minuten
  4. Voeg de tomaat, bleekselderij, kaneel en peterselie toe
  5. Roer het gesneden vruchtvlees van de aubergine erdoorheen en verdeel het mengsel over de uitgeholde aubergine helften
  6. Bestrooi met zout en vers gemalen peper
  7. Verfrommel het aluminiumfolie en vul de slow cooker hier tot ongeveer de helft mee
  8. Giet een laagje heet water in de slow cooker en leg de aubergines op het aluminiumfolie
  9. Zet de slow cooker op de lage stand en laat 4 uur garen
  10. Wanneer de aubergines klaar zijn, bestrooi met geraspte kaas
© Copyright - Diëtistenpraktijk Stede Broec || Design by Project Direct