Ingrediënten:
-2 eieren, losgeklopt
-2 el magere Franse kwark
-100 g verse spinazie
-25 g komkommer, goed uitgelekt
-50 g courgette, geraspt en uitgelekt
-1 lente-ui in dunne ringen
-1 el olijfolie
-1 teen knoflook, geperst
-2 el peterselie, fijngehakt
-Peper
-Zout
Bereidingswijze:
- Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie totdat deze is geslonken.
- Doe de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
- Meng de eieren samen met de helft van de knoflook en wat peper en zout in een kom.
- Voeg vervolgens de courgette, spinazie en 1 eetlepel peterselie toe en meng nogmaals goed door elkaar.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak circa 3 pannenkoekjes van het beslag.
- Meng de kwark met de overige knoflook, komkommer, 1 eetlepel peterselie, zout en peper tot een dipsaus.
- Doe de pannenkoekjes op een bord, maak af met de lente-ui en serveer met de dipsaus.