Recept chocolade bananenbrood

        Ingrediënten voor 1 brood:

  • 3 eieren
  • 100 gram bloem of amandelmeel
  • 3 grote of 4 kleine bananen (rijp)
  • 60 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao
  • Extra: honing en noten zoals walnoten, amandelen etc. 

    Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Prak de bananen fijn met een vork of een staafmixer/keukenmachine.
  3. Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens het bloem/amandelmeel, cacao en havermout toe.
  4. Eventueel kan je extra ingrediënten toevoegen zoals noten, pitten, zaden of honing voor de zoetekauw. Giet het beslag in een cakevorm.
  5. Zet het chocolade-bananenbrood voor circa 45-50 minuten in de oven.

Tip: Smelt >85% pure chocolade in een pannetje en besmeer de cake met gesmolten chocolade