Recept chocolade bananenbrood
Ingrediënten voor 1 brood:
- 3 eieren
- 100 gram bloem of amandelmeel
- 3 grote of 4 kleine bananen (rijp)
- 60 gram havermout
- 2 eetlepels cacao
- Extra: honing en noten zoals walnoten, amandelen etc.
Bereidingswijze:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
- Prak de bananen fijn met een vork of een staafmixer/keukenmachine.
- Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens het bloem/amandelmeel, cacao en havermout toe.
- Eventueel kan je extra ingrediënten toevoegen zoals noten, pitten, zaden of honing voor de zoetekauw. Giet het beslag in een cakevorm.
- Zet het chocolade-bananenbrood voor circa 45-50 minuten in de oven.
Tip: Smelt >85% pure chocolade in een pannetje en besmeer de cake met gesmolten chocolade