Benodigdheden voor 1 persoon:
-1⁄3 ui
-1/2 teen knoflook
-400 g broccoli
-75 g gerookte zalmsnippers
-1⁄2 blokje groentebouillon (biologisch)
-1 el Olijfolie
-1 el Griekse yoghurt 10% vet
-Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
2. Snij de broccoli in stukjes.
3. Verhit 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.
4. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze even mee.
5. Voeg 350 ml water met het halve bouillon-blokje toe en breng de soep aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Vind je de soep een te dikke consistentie hebben? Voeg dan wat extra water toe.
7. Verwarm de soep nog kort en roer goed door.
8. Voeg de zalm toe, breng op smaak met peper en zout. Giet de soep in een kom en doe er tot slot een eetlepel Griekse yoghurt bij.
Dit recept is geschikt voor een gezonde en koolhydraatarme leefstijl. Ben jij bezig met energiebeperkt eten? Laat dan de volle Griekse yoghurt weg uit het recept.