Benodigdheden voor 1 persoon:
-1⁄3 ui⁠
-1/2 teen knoflook⁠
-400 g broccoli⁠
-75 g gerookte zalmsnippers⁠
-1⁄2 blokje groentebouillon (biologisch)⁠
-1 el Olijfolie
-1 el Griekse yoghurt⁠ 10% vet
-Peper en zout⁠

Bereidingswijze:
1. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
2. Snij de broccoli in stukjes.
3. Verhit 1 el olijfolie in een soeppan⁠ en fruit hierin de ui en de knoflook.⁠
4. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak⁠ deze even mee.⁠
5. Voeg 350 ml water met het halve bouillon-⁠blokje toe en breng de soep aan de kook.⁠ Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.⁠
6. Pureer de soep met een staafmixer of in⁠ een blender. Vind je de soep een te dikke consistentie hebben? Voeg dan wat extra water toe.
7. Verwarm de soep nog kort en roer goed⁠ door.⁠
8. Voeg de zalm toe, breng op smaak met peper en zout. Giet⁠ de soep in een kom en doe er tot slot een⁠ eetlepel Griekse yoghurt bij.⁠

⁠Dit recept is geschikt voor een gezonde en koolhydraatarme leefstijl. Ben jij bezig met energiebeperkt eten? Laat dan de volle Griekse yoghurt weg uit het recept.