Ingrediënten
Voor 4 personen

240 g volkoren woknoedels (vijf blokken)
400 g rosbieflapjes of biefstuklapjes
500 g champignons
2 rode paprika’s
4 teentjes knoflook
50 g honing
100 ml sojasaus
4 theelepels sesamolie
4 theelepels maïzena
20 g sesamzaad
Paar stengels bosui

Bereidingswijze
1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en spoel koud.
2. Snijd de rosbief in reepjes en bestrooi met een beetje peper en zout.
3. Snijd de champignons en paprika in kleine stukken. Snijd de bosui in ringen. Pel de knoflooktenen en snijd één of twee keer doormidden.
4. Doe de honing, sojasaus, sesamolie en knoflooktenen in een pannetje, voeg er 100 ml water aan toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig goed roert.
5. Doe de maïzena met wat water in een kommetje en mix. Haal de knoflooktenen uit de saus, voeg een deel van de maïzena toe en breng aan de kook. Voeg meer maïzena toe voor de gewenste dikte en zet het vuur uit.
6. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de rosbieflapjes 1 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens de paprika’s en champignons toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken.
7. Draai het vuur lager en voeg de teriyakisaus toe. Voeg de noedels toe en roer alles goed door elkaar tot de noedels warm zijn.
8. Schep de beef teriyaki op en bestrooi met sesamzaad en bosui.