Koolhydraatbeperkte spinazie met zalm wok 

Dit is echt een heerlijk en snel recept voor op de drukke dagen. Dit recept is geschikt binnen een gezonde- vetbeperkte en koolhydraatbeperkte leefstijl. Geschikt voor PS vanaf fase 2.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zalmfilets of 2 kipfilets
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr verse spinazie
  • stuk of 8 kleine zoete cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 80 gr feta
  • 1 el sojasaus
  • klein scheutje olijfolie
  • klein scheutje sesamolie

Bereidingstijd

15 minuten

Bereidingswijze 

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar.

Snipper de ui en snijd in kleine blokjes. Verhit weer een scheutje olie in een wok (of gewone koekenpan) en fruit de ui kort aan. Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus. Halveer de cherry tomaatjes en bak ze een paar minuten mee.

Trek de gebakken zalm met twee vorken uit elkaar. Verdeel de spinaziewok en gebakken zalm over twee borden. Sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en smullen maar!